Oda bucuresteanului in prag de alegeri

scris in 2008

Ce ne mai place sa injuram! Ce ne mai place sa ne dam ochii peste cap, sa ne punem poalele-n crestet, sa ne scuipam viguros si sa cautam paiul din ochiul altora uitand de barna din ochiul nostru.
Da’ cel mai mult ne place sa dam vina pe altii! Sa spui ca „a da vina pe altii” e un sport national la romani e deja un pleonasm iar esenta pura a acestei licori curge cel mai abitiri prin venele bucuresteanului. Aici se decanteaza, aici atinge perfectiunea buchetului.

Eu, bucuresteanul tipic, tiparul omului mereu stresat, mereu in cautare de senzatii multe pe bani si mai multi sunt oricand gata sa mai trag o injuratura cu toata puterea sufletului meu calit de stresul si praful cotidian. Sunt gata sa inaintez rechizitoriul, sa ACUZ si sa si pronunt sentinta. Trei intr-una. Sau trei intr-unul singur. Intr-un singur om. Super omul. Super bucuresteanul. Le am pe toate si eu stiu cel mai bine.

Pai ce, nu stiu eu mai bine ca „aia sunt de vina”. Nu cunosc eu de la sursa ca Primarul General a ajuns multimilionar in dolari pentru ca a asezat borduri in forma de Piramida Egipteana. Cine-mi poate combate argumentul suprem „eu stiu cel mai bine” ca ĂLA, candidatul menestrel e omu’ lu Patriciu si ca, daca vine la Capitala, o sa planteze o Petromidia exact in locul unde troneaza Tzeapa Bucuresteanului si inca vreo suta de benzinarii, doar asa, c-are el chef sa nu piramideasca borduri ci sa benzinareasca benzinarii.
Oda_bucuresteanului

Sa nu cumva sa-mi spui mie, bucurestean uns cu toate alifiile, imbracat frumos dar cu sufletul uratit de atata competitie inter-umana, ca si eu sunt de vina ca s-ar putea sa-ti arat degetul mijlociu! Pai ce, asta-i nu-i un gest demn de locuitorul unei capitale europene?

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu